Menu
 

Ugunsgrēkā Stopiņu pagastā cietuši trīs cilvēki (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Otrdien plkst. 15.17 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur vienstāva atkritumu pārstrādes objektā dega smalcinātāja lenta 15 kvadrātmetru platībā, kā arī angāra un nojumes siena 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD darbinieku ierašanās notikuma vietā bija evakuējušies 50 cilvēki. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kuri paši saviem spēkiem bija uzsākuši ugunsgrēka dzēšanas darbus. Plkst.16.40 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Trešdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega apkures katla granulu padeves caurule 0,1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks. Nepilnas stundas laikā degšana tika likvidēta.

Četri izsaukumi saņemti no Olaines novada – viens par kūlas ugunsgrēku (20 m2 platībā) un trīs par degošiem atkritumiem (3, 6 un 20 m2 platībā). Pirms VUGD darbinieku ierašanās ugunsgrēki likvidēti pirmdien Zinātnes ielā Siguldā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva palīgtelpā dega boilera sildelements, kā arī naktī uz ceturtdienu Salaspils novada Salaspils pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega grīda 1 m2 platībā.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Olaines novada Olaines pagastā, uz autoceļa A5 Salaspils-Babīte, bija notikusi vieglās un kravas automašīnu sadursme. VUGD darbinieki notikuma vietā konstatēja, ka vieglā automašīna deg ar atklātu liesmu un tajā atrodas bojāgājis cilvēks. Savukārt kravas automašīnā, kas atradās uz sāniem, bija iespiests cilvēks, kurš tika atbrīvots un nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī  otrdien pēcpusdienā Mārupē, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme, kā arī pirmdien Siguldas novada Siguldas pagastā, kur bija avarējušas divas vieglās automašīnas. Automašīnām tika atvienotas akumulatoru klemmes un, izmantojot absorbentu, sakārtota ceļa braucamā daļa.

(papildināta visa ziņa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.