Menu
 

Mārupes novadā no Lielupes izcelts bojāgājis cilvēks, Ropažu novadā degusi dzīvojamā māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Tostarp trešdien Mārupes novadā no Lielupes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem, informēja VUGD.

Trešdien plkst. 21.16 ugunsdzēsēji devās uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un saimniecības ēka kopumā 120 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās vienos naktī.

Mārupes novada Salas pagastā degusi vienstāva saimniecības ēka 45 m2 platībā, Skultē – no siena ruļļiem izveidotas dekorācijas (3 m2), Siguldas novada Krimuldas pagastā – celms (1 m2), bet degoši atkritumi dzēsti Bulduru prospektā Jūrmalā, Garajā ielā Dreiliņos un Siguldas novada Krimuldas pagastā.

Kopš nedēļas sākuma Pierīgā saņemti arī divi izsaukumi par kūlas ugunsgrēkiem – otrdien pēcpusdienā Vanadziņu ielā Ķekavā sausā zāle dega 200 m2 platībā, bet trešdien pievakarē Olaines novada Olaines pagastā – 5000 m2 platībā. Abi ugunsgrēki likvidēti aptuveni stundas laikā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, un aicina cilvēkus aizdomāties, ka tajā laikā, kamēr ugunsdzēsēji dzēš degošo kūlu, kādam, iespējams, ir nepieciešama palīdzība, bet to nevar operatīvi sniegt, ja visi tuvākie dienesta resursi ir iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā.

VUGD aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt droši, neizraisot apzinātus ugunsgrēkus: “Nededzini kūlu un, iespējams, tu kādam izglābsi dzīvību!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.