Menu
 

Salaspilī iereibis autovadītājs likumsargiem piedāvā 400 eiro kukuli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts policijas darbinieki aizvadītajā 7.aprīlī ap plkst.21.30 saņēma informāciju par ceļa satiksmes negadījumu Salaspilī, kur kāds “Toyota Corolla” markas transportlīdzekļa vadītājs netika galā ar spēkrata vadāmību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca ceļa zīmei.

Likumsargi notikuma vietā konstatēja, ka avarējušā transportlīdzekļa vadītājs ir kāds 1963. gadā dzimis vīrietis, kurš acīmredzami atrodas alkohola reibumā. Vīrietim tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamā gaisā un konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs atrodas aptuveni 3 promiļu stiprā reibumā.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, lai izvairītos no paredzētās atbildības par likumpārkāpumu, automašīnas vadītājs policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli 400 eiro apmērā. Likumsargi aizturēja iereibušo vadītāju un nogādāja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par izdarītajiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka divus kriminālprocesus – vienu pēc Krimināllikuma 262. panta 1.1 daļas – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatēta alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles – par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Otru pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, proti par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais, vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanu.

Valsts policija atgādina, ka kukuļdošana ir krimināli sodāma rīcība, un aicina transportlīdzekļu vadītājus pat neapsvērt šādas darbības, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un nebraukt alkohola reibumā, lai neapdraudētu savu un līdzcilvēku drošību.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.