Menu
 

Rīgā un Berģos aizturēta narkodīleru grupa; atsavināts plašs klāsts narkotiku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

8.aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes (RRP KrPP) 4. biroja darbinieki sadarbībā ar RRP KrPP 1. biroja 1. nodaļas darbiniekiem, Rīgas Pārdaugavas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 1. nodaļas darbiniekiem, pretterorisma vienību “Omega” un Speciālo uzdevumu bataljonu, aizturēja četru personu grupu, kas Rīgas teritorijā nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu realizēšanu.

Aizturēšanas Rīgā un Berģos neiztika bez starpgadījumiem, norāda Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. Viens no aizdomās turētajiem Rīgā, Brīvības ielā, braucot ar automašīnu “Audi Q7”, taranēja policijas dienesta auto. Savukārt cits aizdomās turētais, kurš aizturēšanas brīdī atradās automašīnā “BMW X3”, nevēra vaļā automašīnu, tāpēc likumsargiem nācās izsist automašīnas stiklus, lai vīrieti aizturētu.

Aizturētie ir dzimuši 1968., 1992., 1995. un 2000. gadā, un neviens no viņiem iepriekš nav sodīts. Kopumā veiktas 11 kratīšanas aizturētajām personām piekritīgajās adresēs un automašīnās, to rezultātā atsavināts 470 gramu amfetamīna, 260 gramu kokaīna, 230 gramu marihuānas un 100 gramu halucinogēno sēņu. Tāpat atsavināta skaidra nauda – 27 830 eiro, kas, iespējams, iegūta noziedzīgā ceļā, kā arī četras automašīnas – trīs “BMW” markas automašīnas (tajā skaitā 2021. gada izlaiduma “BMW M4 Competition”, 2021. gada izlaiduma “BMW 520 xDrive” un 2021. gada “BMW X3”), kā arī viena “Audi” automašīna.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu realizēšanu, izmantojot slēpņu sistēmu, un “Telegram” kanālā viņiem bija izveidojies klientu loks. Arī saziņa ar klientiem lielākoties notika šajā lietotnē. Policija ir noskaidrojusi vēl divas personas, kas, iespējams, saistītas ar šo noziegumu, un tās ir izsludinātas meklēšanā.

10.aprīlī minētās personas tika atzītas par aizdomas turētajām, divām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, vēl divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, vēsta likumsargi.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.