Menu
 

Krimuldas novadā glābēji no ezera ledus nocēluši briedi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Krimuldas novadā glābēji no ezera ledus nocēluši briedi Foto - VUGD

Gluži mierīgi Ziemassvētku brīvdienas Pierīgā pagājušas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem. Kopš nedēļas sākuma saņemti tikai seši izsaukumi, negadījumos cietis viens cilvēks.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts piecu stundu laikā.

Vēl viens izsaukums uz Olaini tika saņemts svētdien – dega dārza māja 40 m2 platībā, informēja VUGD.

Trešdien pēcpusdienā Mālpils novada Upmalās divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā bija aizdegušās sadzīves mantas un mēbeles 9 m2 platībā. Vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki.

Trešdien Carnikavā dzīvojamās mājas dūmvadā bija aizdegušies sodrēji, taču šis negadījums tika novērsts vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās. Savukārt ceturtdien Stopiņu novada Vālodzēs divstāvu neapsaimniekotā ēkā 10 m2 platībā dega celtniecības materiāli un logs.

Trešdien Krimuldas novadā glābēji no ledus ezera krastā nogādāja briedi, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā, jo bija pārāk slidens. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji aizstūma vareno dzīvnieku krastā, kur tas patstāvīgi piecēlās kājās un devās mežā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.