Menu
 

Vētra daudzviet Pierīgā lauzusi kokus, bijusi traucēta elektroapgāde Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Foto - arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairāk nekā 45 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Lielākā daļa izsaukumu bija saņemti Rīgā un Pierīgā.

Vairumā gadījumu izsaukumi saņemti par to, ka vējā nolauztie koki ir nokrituši uz ceļa braucamās daļas, gājēju ceļa vai iekrituši elektrības pārvades līniju vados. Bijuši arī izsaukumi par to, ka koki ir nokrituši uz ēkām un ka spēcīgais vējš norāvis jumta plāksnes vai kādu skārda gabalu no ēkām, pavēstīja VUGD.

Pierīgā par lūzušiem kokiem saņemti 17 izsaukumi, visvairāk pēc plkst. 14.00. Desmit reizes glābēji lūzušos kokus aizvākuši Jūrmalā, izsaukumi bijuši arī no Carnikavas, Garkalnes, Olaines, Salaspils un Siguldas novadiem.

Lielākais ugunsgrēks aizvadītajā diennaktī Rīgas apkārtnē fiksēts dienas vidū Nometņu ielā Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu koka dzīvojamā mājā. Ēka dega ar atklātu liesmu, un spēcīgā vēja dēļ pastāvēja uguns izplatīšanās draudi. 150 kvadrātmetru platībā dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums. Pēc gandrīz piecu stundu darba šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien pēcpusdienā elektroapgāde bija traucēta aptuveni 3000 AS “Sadales tīkls” klientu visā Latvijā. Dienas laikā situācija elektroapgādē bija mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tika reģistrēti atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam, tādēļ vēja laikā varēja būt situācijas, ka pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa bojājums citā elektrolīnijas posmā.

Lielākie elektrotīkla bojājumi tika reģistrēti ap plkst. 15 valsts centrālajos rajonos, kad elektroapgādes pārtraukums bija aptuveni 5500 klientu. Uzņēmumā precizēja, ka elektrotīkla bojājumi pārsvarā ir lokāla rakstura un tos galvenokārt izraisa spēcīgā vēja ietekmē lauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki vai ieķērušies vēja nesti koku zari.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.