Menu
 

Sestdien Carnikavas novadā degusi prāva dzīvojamā māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sestdien Carnikavas novadā degusi prāva dzīvojamā māja Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis septiņus izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks fiksēts sestdien vakarā Carnikavas novada Siguļos, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā, cilvēki negadījumā nav cietuši.

Vēl viens ugunsgrēks noticis svētdien dienas vidū Babītes novada Dzilnuciemā, kur katlu mājā uz grīdas bija aizdegusies malka. Negadījums tika novērsts vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās.

Divos gadījumos ugunsdzēsējiem nācies novērst sodrēju degšanu dzīvojamo ēku dūmvados. Sestdien tas paveikts divstāvu dzīvojamā mājā Olaines novada Medemciemā, bet pirmdien agri no rīta – Krasta ielā Siguldā.

Svētdien Tallinas ielā Jūrmalā VUGD darbinieki kopā ar “Latvijas Gāzes” pārstāvjiem novērsuši gāzes noplūdi daudzstāvu dzīvojamā ēkā, bet pirmdien no rīta izvilkuši no grāvja avarējušu vieglo automašīnu uz autoceļa Inčukalns – Ropaži Inčukalna novadā.

Sestdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Katlakalnu, kur uz ledus atradās vairāki cilvēki, tostarp divi bērni. Glābēju palīdzība šoreiz gan nebija nepieciešama – viņi paši nonāca ūdenstilpes krastā un saņēma VUGD darbinieku aizrādījumu par to, ka atrasties uz aizsalušu ūdenstilpju ledus šobrīd ir bīstami, jo sniega kārta rada maldīgu priekšstatu par ledus biezumu, bet tas ir ļoti nedrošs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.