Menu
 

KNAB veic kratīšanu pie Rīgas mēra Ušakova (papildināta)

  • Autors:  LETA
KNAB veic kratīšanu pie Rīgas mēra Ušakova (papildināta) Foto - Rīgas dome

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien veic kratīšanas pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Aģentūras informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Šī iemesla dēļ nebija iespējams iekļūt Ušakova kabineta priekštelpā, kur parasti uzturēties drīkst.

Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

Arī Liepiņš nekādus komentārus par notiekošo nesniedza, uzsverot, ka to ir kompetenta darīt tikai domes vadība, kas pie žurnālistiem pašlaik nav iznākusi.

Tāpat kratīšana notiek Ušakova dzīves vietā Rīgā, Bergenas ielā un kā novēroja aģentūra LETA, tad pašlaik ēkā atrodas pats Ušakovs un, iespējams, KNAB darbinieki. Tāpat pie mājas atrodas Ušakova darba mašīna, kurā sēž Ušakova šoferis.

Partijas "Saskaņa" viens no līderiem Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot - viņš ieradies darbā, aģentūrā LETA izlasījis jaunumus, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies.

Urbanovičs sagaida skaidrojumus no izmeklētājiem un cer, ka noticis vien pārpratums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.