Menu
 

Pierīgā nedēļas nogalē deguši atkritumi, sodrēji, elektrības vadi un cepešpanna

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgā nedēļas nogalē deguši atkritumi, sodrēji, elektrības vadi un cepešpanna Foto - arhīvs

Samērā mierīgi pagājušās nedēļas nogale Pierīgā pagājusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem – saņemti seši izsaukumi par nelieliem ugunsgrēkiem un četri par nepieciešamiem glābšanas darbiem.

Piektdien dienas vidū Ādažu novada Kadagā piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bez uzraudzības bija atstāts ēdiens, kas bija radījis sadūmojumu. Šis negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Piektdien vakarā Gāles ielā Siguldā celtniecības konteinerā trīs kvadrātmetru platībā dega atkritumi.

Sestdien saņemts izsaukums uz Garkalnes novada Skuķīšiem, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegušies elektrības vadi. Vakarā divstāvu dzīvojamā ēkā Ķekavas novadā bija dega galds, Siguldas novada Allažu pagastā – elektrības vadu izolācija, bet piecstāvu mājā Mārupes novada Skultē – cepešpanna. Arī šie nelielie ugunsgrēki tika novērsti pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

VUGD darbinieki brīvdienās un pirmdienas rītā arī palīdzēja novērst ceļa satiksmes negadījumu sekas Siguldā uz Vidzemes šosejas, Olaines novadā un Babītes novadā uz Jūrmalas šosejas.

Vēl sestdien Mārupē dzīvojamās mājas dūmvadā bija aizdegušies sodrēji. Šinī gadījumā ugunsdzēsēju palīdzība nebija nepieciešama, tomēr VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā – var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu. Tāpēc VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli un uzstādīt dūmu detektorus.

Šogad ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši jau vairāk nekā 100 ugunsgrēkus, kuros dega sodrēji ēku dūmvados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.