Menu
 

Pērn Rīgas reģionā dubultojies Valsts policijas atsavināto nelegālo naftas produktu apjoms

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pērn Rīgas reģionā dubultojies Valsts policijas atsavināto nelegālo naftas produktu apjoms Foto - Valsts policija

Valsts policija pērn turpinājusi aktivitātes nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanā. To rezultātā dubultojies atsavināto naftas produktu apjoms. Policisti Rīgas reģionā atsavinājuši ap 173,2 tonnu naftas produktu, vairāk nekā 22,3 miljonus cigarešu un 14,3 tonnu alkohola.

Pērn Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti Rīgas reģionā veikuši 1338 reidus, pievēršot uzmanību nelegālo akcīzes preču apritei. To rezultātā aizturētas 1154 personas, uzsākti 109 kriminālprocesi un sastādīti 1748 administratīvo pārkāpumu protokoli. Rīgas reģionā kopumā atsavinātas šādas nelegālās akcīzes preces – 173 295 litri naftas produktu, 22 350 487 cigaretes, kā arī 14 377,43 litri alkohola.

Pagājušā gada maijā VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja policisti sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu Rīgā, Eksporta ielā kādā transportlīdzeklī konstatēja un atsavināja 2 329 800 nelegālo cigarešu un aptuveni 960 litru nelegālā alkohola. Turpmāko procesuālo darbību rezultātā Valsts policijas amatpersonas kādā noliktavā Ādažos atrada vēl 130 litru nelegālā alkohola un 1450 viena litra pudeļu bez akcīzes markām un kopumā aizturēja četras personas.

Martā tika veikta pārbaude kādā noliktavā Mārupē. Tās laikā kādā transportlīdzeklī atrastas 320 tūkstoši nelegālo cigarešu, kas maskētas pasaulē pazīstamu dažādu preču zīmolu iepakojumos. Policisti izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka atsavinātās nelegālās cigaretes bija plānots tālāk transportēt uz ārzemēm.

Savukārt oktobrī policisti Rīgā, Pārdaugavā, sankcionētas kratīšanas laikā konstatēja košļājamās tabakas ražošanas fabriku. Tajā tika atrasti un atsavināti košļājamās tabakas ražošanas rīki, aptuveni 100 litru spirta, aptuveni 45 litru šķidrā nikotīna, 20 tūkstošus bundžas ar gatavo košļājamās tabakas produkciju, vairākus maisus ar pulveri, kas satur ķīmisku vielu, kā arī nelikumīgā ceļā iegūtus līdzekļus 3000 eiro apmērā.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, pirmstiesas izmeklēšanas laikā policisti, konstatēja, ka košļājamās tabakas ražošanā iesaistīti četri ārvalstu pilsoņi, no kuriem viens jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par košļājamās tabakas kontrabandu un narkotisko vielu glabāšanu.

Visos iepriekš minētajos gadījumos ir sākti kriminālprocesi.

Valsts policija atgādina, ka informēt policiju ir iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat to tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.