Menu
 

Baložos skolēnu autobuss ieslīdējis kupenā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Baložos skolēnu autobuss ieslīdējis kupenā Foto - kekava.lv

6.februāra rītā Baložos skolēnu autobuss, kas bija ceļā no Titurgas uz Baložu vidusskolu, veicot kreiso pagriezienu, lai uzgrieztos uz valsts autoceļa  V3 Rāmava – Baloži, sniegotās ielas apmales dēļ nedaudz saslīdējis, apstājoties ceļa nomalē esošajā sniega kupenā.

Pēc Ķekavas novada pašvaldības informācijas, negadījuma brīdī autobusā atradās vairāk nekā 70 bērnu, kuri bija ceļā uz Baložu vidusskolu. Autobusam saslīdot, tas iebraucis sniega kupenā, neviens no bērniem nav guvis traumas, un skolēni pēc neilga laika ar rezerves autobusu veiksmīgi nogādāti mācību iestādē.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās gan Reģionālā pašvaldības policija, kas organizēja došu bērnu pārsēšanos maiņas autobusā,  gan SIA “Baložu komunālā saimniecība” traktors, kas palīdzējis autobusu izvilkt no sniega kupenas, jo paša spēkiem tas nebija iespējams.  

Kā informēja Reģionālās pašvaldības policija, transportlīdzekļa vadītāja izelpā alkohola klātbūtne netika konstatēta. Autobusa šoferim ir vairāk nekā 30 gadu pieredze autotransporta vadīšanā, un viņa profesionālo iemaņu dēļ viņš spējis šajā situācijā pareizi reaģēt uz slidenā ceļa. 

Ar autobusa šoferi pārrunās negadījuma rašanās apstākļus, tāpat pēc nepieciešamības atbildīgie pašvaldības speciālisti izvērtēs iespēju visiem Ķekavas novada pašvaldības skolēnu autobusa šoferiem piedāvāt iespēju apmeklēt Drošas braukšanas skolas organizētos kursus, kuros akcentētas ziemas braukšanai raksturīgas problēmsituācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.