Menu
 

Brīvdienās vairākās dzīvojamās mājās Pierīgā deguši sodrēji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Brīvdienās vairākās dzīvojamās mājās Pierīgā deguši sodrēji Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis astoņus izsaukumus, un puse no tiem bijusi par dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem.

Piektdien vakarā saņemts izsaukums uz Mālpils novada Sidgundu – iedzīvotāji ziņoja, ka no trīsstāvu dzīvojamās mājas skursteņa šaujas uguns liesmas. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka dūmvadā deguši sodrēji, taču viņu palīdzība negadījuma novēršanā vairs nebija nepieciešama, informēja VUGD.

Sodrēji brīvdienās deguši arī dzīvojamās ēkās Saulkrastu novadā, Olaines novadā un Siguldas novada Allažu pagastā.

VUGD atkārtoti atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo, sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā – var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu. VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli un uzstādīt dūmu detektorus.

Vēl nedēļas nogalē piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī Jūrmalā aizdedzies dīvāns, garāžā Ulbrokā degušas sadzīves mantas, bet trīsstāvu dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā Olainē – motoriņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.