Menu
 

Aizdomās par jaunbūvju apzagšanu policija Jūrmalā aizturējusi vīrieti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aizdomās par jaunbūvju apzagšanu policija Jūrmalā aizturējusi vīrieti Foto - Valsts policija

Janvāra beigās Tukuma pilsētas Durbes mikrorajonā tika apzagtas vairākas jaunbūves. Kādā piektdienas rītā, policijā vērsās kādas mājas kaimiņi, kuri ievēroja, ka blakus mājā ir atlauzts šķūnis un, iespējams, tas apzagts. Kad vēlāk ieradās jaunbūves īpašnieki, kuri pastāvīgi nedzīvo šajā īpašumā, konstatēja, ka no īpašuma nozagti – televizori, portatīvais dators, velosipēds un citas mantas. Vēlāk policijā vērsās vēl viens netālu esošās jaunbūves īpašnieks, kuram bija nozagta urbjmašīna.

Par abām zādzībām tika uzsākti kriminālprocesi un veikta izmeklēšana. Tās pašas nedēļas svētdienas naktī policija tika izsaukta uz kādu māju tajā pašā mikrorajonā, kas arī bija apzagta.

Nākamajā dienā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa kolēģi aizturēja kādu 1997.gadā dzimušu vīrieti, pie kura kratīšanas laikā, tika atrastas dažas no Tukumā nozagtajām mantām. Vīrietis tika aizturēts un viņam tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka šis vīrietis jau pirms mēneša bija sācis īrēt dzīvokli Tukumā un bija apstaigājis apkārtnes īpašumus, meklējot neapdzīvotas, bez suņiem un viegli pieejamas mājas. Pirms zādzībām viņš, ar lukturīti spīdinot, caur logiem noskatījis mājās esošās mantas un tad veicis zādzību. Zagtās mantas ar pirmo elektrovilcienu viņš vedis uz Jūrmalu un Rīgu, lai tās realizētu.

Šobrīd tiek pārbaudīta vīrieša saistība arī ar citām iepriekš izdarītām zādzībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.