Menu
 

Vangažos novērsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks angārā; Jūrmalā cietis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 22.39 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Gaujas ielu Vangažos, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu. Spēcīgā vēja un angāra siltumizolācijā izmantoto materiālu dēļ liesmas strauji izplatījās un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošajiem angāriem.

Kā informēja VUGD, dzēšanas darbus veica vairāk nekā 45 ugunsdzēsēji ar 14 specializētajām ugunsdzēsības automašīnām, kā arī tika piesaistīta Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Pēc vairāk nekā sešu stundu intensīva darba plkst. 4.53 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt, un ceturtdienas rītā vēl turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi. Degšanas platība bija 6000 kvadrātmetru.

Plkst. 4.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur bija izcēlies ugunsgrēks kādā dzīvojamā mājā. Jau ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji pa ēkas logu redzēja liesmas un konstatēja, ka 10 m2 platībā deg siena un grīda. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 6.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Mazāka mēroga ugunsgrēki šonedēļ Pierīgā reģistrēti Babītes novada Piņķos, Saules ielā, kur dega vieglā automašīna, kā arī Siguldā, Dārza ielā, un Inčukalna novada Gaujā, Gaujaslīču ielā, kur dzīvojamo māju dūmvadā dega sodrēji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 16 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Visi izsaukumi bija par to, ka vējā nolauztie koki ir nokrituši uz ceļa braucamajām daļām un ir nepieciešams tos sazāģēt, lai atbrīvotu ceļu vai gājēju ietvi. Gandrīz visi izsaukumi bija saņemti no Rīgas un Pierīgas – Baldones, Ropažu un Siguldas novadiem.

Glābēji šonedēļ arī izlīdzējuši diviem kaķiem – Mārupē dzīvnieks nocelts no koka, bet Baložos atbrīvots pēc iestrēgšanas zem kāpnēm.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.