Menu
 

Aicina policiju rīkoties, lai ierosinātu krimināllietu par suņu badināšanu Ropažos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Latvijas Veterinārārstu biedrība aicina Valsts policiju veikt Ropažos bezpalīdzīgā stāvoklī pamestā un ilgstoši badinātā suņa līķa tiesu veterinārmedicīnisko ekspertīzi un ierosināt krimināllietu par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Biedrība ziņo, ka Ropažos no dzīvokļa policija izņēma nezināmu laiku badinātus Stafordšīras šķirnes suņus, no kuriem viens naktī ir miris.

“Vīriešu kārtas suns nespēja noturēt pat savas galvas masu, viņa ķermenis jau bija atdzisis – uz termometra stabiņa konstatēju 31 grādu pēc Celsija (norma ir 38,8 grādi). Pēc manām aplēsēm, suņi bez pārtikas cīnījušies par dzīvību vismaz divas nedēļas,” citēta veterinārārste Ilze Muižniece, kuras veterinārajā aprūpē atrodas suņi. “Šajā laikā suņu organisms ir “noēdis pats sevi”, toksīni no tā netika izvadīti. Arī ūdens suņiem nav bijis pieejams, par ko liecināja tāda dehidratācijas pakāpe, aiz kuras izdzīvošana kļūst neiespējama.”

Šobrīd dzīvās kuces veselības stāvoklis joprojām ir kritisks, analīzes ir ļoti sliktas, un veterinārārsti dara visu, lai viņu izglābtu. “Diemžēl arī suņu vecums un tas, ka pirms nežēlīgās pamešanas dzīvoklī suņi visdrīzāk nav bijuši pienācīgi aprūpēti, nav labs sabiedrotais izdzīvošanas izredzēm,” atzīst dakteri.

Latvijas Veterinārārstu biedrība nespēj iedomāties, ka šāda galēji cietsirdīga rīcība, kas novedusi pie dzīvnieka nāves, varētu palikt nesodīta un tāpēc aicina Valsts policiju rīkoties savu pilnvaru un tiesiskā regulējuma ietvarā.

“Tagad ir svarīgi, lai jau tuvāko 24 stundu laikā līdz nāvei nobadinātā suņa līķim tiktu veikta ekspertīze un tiktu ierosināta krimināllieta. Notikušais gadījums ir “labs”, ja tā var teikt par šo šausminošo situāciju, ar to, ka abi bezpalīdzīgā stāvoklī pamestie dzīvnieki ir čipēti un reģistrēti valsts vienotajā Lauksaimniecības datu centra datu bāzē, tāpēc policijai nebūs jāmeklē dzīvnieku īpašnieki kā adata siena kaudzē,” uzsvērusi LVB valdes priekšsēdētāja Māra Viduža.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.