Menu
 

Skultē reģistrēts šāgada pirmais kūlas ugunsgrēks Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Darbīga nedēļas nogale Pierīgas novados un Jūrmalā sanākusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem – saņemti gandrīz divdesmit izsaukumu, lielākā daļa bijusi par platības ziņā nelieliem ugunsgrēkiem. Diemžēl uguns nelaime prasījusi arī viena cilvēka dzīvību.

Jau ziņojām, ka naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā un ēkai bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Trīs stundu ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Svētdien pievakarē Mārupes novada Skultē reģistrēts šāgada pirmais kūlas ugunsgrēks Pierīgā – sausā zāle dega 200 kvadrātmetru platībā.

Vēl kopš piektdienas Siguldas novada Peltēs dedzis vienstāva saimniecības ēkas jumta segums 10 m2 un sodrēji dūmvadā 20 m2 platībā, kooperatīvā “Ezītis” Olaines novadā – katlu māja 30 m2 platībā, Salaspils novada Rūķīšos – koka konstrukcija divstāvu ēkas pagrabā, Stopiņu novada Upeslejās – tvaika nosūcējs daudzstāvu mājā, Valkas ielā Jūrmalā – šķūnis un atkritumi 12 m2 platībā, Brīvības prospektā Jūrmalā – atkritumi neapsaimniekotā garāžā, Mārupes novada Mazviesītēs – vieglā automašīna, bet Olainē – atkritumi konteinerā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji izvilkuši automašīnas no grāvja Babītes novada Brīvkalnos, Ādažu novada Āņos un Salaspils novada Bunčos, sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc satiksmes negadījuma Jūrmalā, kā arī Ulbrokā palīdzējuši izvēdināt telpas pēc sadūmojuma, kas bija radies nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.