Menu
 

Internetveikals brīdina par krāpniekiem, kuri ar e-pastiem un SMS mēģina izdibināt bankas karšu datus

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Internetveikals "1a.lv" pamanījis krāpniekus, kuri ar e-pastu un īsziņu jeb SMS palīdzību izsūta cilvēkiem viltus paziņojumus par izlozēm, aicinot izpaust bankas kartes datus, aģentūru LETA informēja internetveikala pārstāvji.

Izsūtītajos e-pastos cilvēkiem tiek paziņots par to, ka viņi it kā tikuši izraudzīti dalībai izlozē, kurā iespējams laimēt tādas elektroniskas ierīces kā "Samsung Galaxy S9", "Apple iPhone XS" un "iPad Air 2". Dalībai tiek pieprasīts ievadīt bankas kartes informāciju – kartes numuru, CVV kodu un termiņu. "1a.lv" pārstāvji informēja, ka veikals šādas kampaņas pašlaik neorganizē un nedz ar e-pastu, nedz SMS palīdzību šāda veida informāciju neizplata.

"Krāpnieku izsūtītajos e-pastos ir iekļautas saites uz vietni, kura vizuāli nedaudz atgādina "1a.lv" veikala mājaslapu, taču, ieskatoties interneta pārlūka adreses lauciņā, redzams, ka patiesībā vēstules saņēmējs ir aizvests uz citu vietni, kurai nav nekādas saistības ar "1a.lv" veikalu," informēja "1a.lv" sabiedrisko attiecību speciāliste Elīne Liepiņa. Veikals aicina cilvēkus uzmanīties no viltvāržu paziņojumiem un nekādā gadījumā neizpaust tajos pieprasīto informāciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka remonta un sadzīves preču tirdzniecības centru grupā "Kesko Senukai" ietilpstošais "Kesko Senukai Digital" iegādājies 100% interneta mazumtirdzniecības grupas "1A Group" akciju. 2018. gadā "1a" uzņēmumu apgrozījums Baltijas valstīs veidoja 77 miljonus eiro, kas ir par gandrīz 30% vairāk nekā 2017. gadā. "1a.lv" darbojas kopš 2002. gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.