Menu
 

Ugunsdzēsēji Pierīgā novērsuši trīs sodrēju degšanas gadījumus dūmvados Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus. Trīs no tiem bijuši par dzīvojamo māju dūmvadā degošiem sodrējiem.

Otrdien no rīta šāds izsaukums tika saņemts no Krimuldas novada Lēdurgas pagasta un vakarā – no Mālpils novada, bet trešdien vakarā ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Rīgas ielā Saulkrastos, informēja dienestā.

VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo, sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā – var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu. VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli.

Kopš pirmdien Pierīgā saņemti vēl trīs izsaukumi par ugunsgrēkiem. Otrdien Rūpniecības ielā Jūrmalā sabiedriskās ēkas virtuvē bija aizdegušies elektrības vadi, dzīvojamā mājā Caunas ielā uz plīts bija piededzis ēdiens, bet ceturtdien agri no rīta Sporta ielā Garkalnē dega katlu mājas telpa 30 kvadrātmetru platībā – šis ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Glābēji pēdējo dienu laikā Jūrmalā nocēluši no kokiem divus kaķus, kā arī novērsuši ceļu satiksmes negadījuma sekas Rīgas ielā, kur bija notikusi triju vieglo automašīnu sadursme.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.