Menu
 

Apdrošinātājs: Spēkratiem bedrēs nodarīto bojājumu apmēra ziņā sasniegts piecgades rekords

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No gada sākuma līdz 19. martam apdrošināšanas sabiedrība “Balta” saņēmusi jau 248 atlīdzību pieteikumus saistībā ar dažāda apmēra auto bojājumiem, kas radušies nekvalitatīvā ceļu seguma un bedru dēļ. Apdrošinātājs prognozē, ka gada pirmajos trīs mēnešos spēkratiem nodarīto bojājumu apmērs finansiālā izteiksmē pārsniegs 100 000 eiro, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo piecu gadu statistiku ir teju tikpat daudz, cik vidēji gadā.

Lielākā izmaksātā KASKO atlīdzība šogad bijusi ap 2200 eiro, kad, iebraucot bedrē, automašīnai bojāta labās puses priekšējā un aizmugurējā riepa un priekšējais atdurstienis. Turklāt bojājumi ne vienmēr tiek konstatēti notikuma vietā – daudzi autovadītāji pamana defektus, turpinot ceļu vai arī vēlāk vēršoties autoservisā. Galvenokārt, atsitoties bedrēs, cieš riepas un diski. Lielākā atlīdzība, kas “Balta” pastāvēšanas vēsturē izmaksāta bedraina ceļa dēļ, ir 50 590 eiro – spēkratam, iebraucot bedrē, pārsprāgusi aizmugurējā riepa, kā rezultātā automašīna avarējusi.

“Latvijas autovadītāji jau pieraduši, ka ziema un pavasaris ierasti saistās ar “bedru sezonu”, tomēr šogad situācija ir dramatiski pasliktinājusies. Pēc saņemtā atlīdzību pieteikumu skaita var secināt, ka tik sliktā stāvoklī ceļi nav bijuši pēdējos piecus, pat desmit gadus. Attiecīgi jūtami pieaudzis kopējais KASKO atlīdzību pieteikumu skaits, sevišķi par galvaspilsētā sabojātiem automobiļiem,” datus komentējis “Balta” Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Lai izvairītos no bedrainu ceļu izraisītiem bojājumiem un satiksmes negadījumiem, apdrošinātājs aicina autovadītājus regulāri novērtēt transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, tā atbilstību sezonai un laikapstākļiem, rūpīgi izvērtēt braukšanas ātrumu atbilstoši ceļa kvalitātei, kā arī ievērot katrā ceļa posmā noteiktos ātruma ierobežojumus, kas palīdzēs savlaicīgāk pamanīt un iespēju robežās apbraukt sevišķi nelīdzenas vietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.