Menu
 

Brīvdienās Pierīgā dzēsti desmit kūlas ugunsgrēki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Spēcīgais vējš un nokrišņu trūkums brīvdienās veicinājis strauju kūlas ugunsgrēku skaita pieaugumu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā saņēmis 143 uz kūlas ugunsgrēkiem, desmit no tiem bijuši Pierīgas novados un Jūrmalā.

Lielākais pērnās zāles degšanas gadījums Pierīgā fiksēts sestdien dienas vidū Babītes novada Salas pagastā, kur uguns bija izplatījusies 18 hektāru platībā. Svētdien Baldones novadā kūla degusi sešu hektāru platībā, sestdien Ķekavas novada Katlakalnā un svētdien Siguldas novadā – viena hektāra platībā, liecina VUGD informācija.

Mazāka mēroga sausās zāles degšanas gadījumi reģistrēti sestdien Salaspilī un Stopiņu novada Rumbulā, kā arī svētdien Olaines novadā, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur līdz ar kūlu dega arī neapsaimniekota siltumnīca, Ropažu novada Augšciemā, Jaunolainē un Krimuldas ielā Jūrmalā.

Sestdien vakarā Olaines novadā ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas trīs stundas, lai likvidētu ugunsgrēku dzīvojamā mājā – divstāvu ēka un garāža dega 100 kvadrātmetru platībā. Piektdien Siguldas novada Kalnabeitēs dzīvojamā māja dega 20 kvadrātmetru platībā. Vēl Ropažu novadā piektdien nelielā platībā bija aizdedzies fermas jumts, bet svētdien uguns bija pārņēmusi 40 m2 plašu celtniecības vagonu, Salaspilī bija aizdegusies kūts, bet Mārupē dedzis dzīvžogs.

Piektdien VUGD saņēma informāciju par ugunsgrēku Atbalss ielā Jūrmalā, kur, kā izrādījās, neapsaimniekotā garāža dega atkritumi. Savukārt sestdien Saulkrastos nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija radies spēcīgs sadūmojums – degšana netika konstatēta, un VUGD darbinieki vien palīdzēja izvēdināt telpas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.