Menu
 

Plašs kūlas ugunsgrēks izcēlies Babītē; nākas iesaistīt arī brīvdienās esošos glābējus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Plašs kūlas ugunsgrēks šodien izcēlies arī Babītes pagastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Degšanas platība ir vairāki hektāri.

Ņemot vērā ugunsgrēku Babītē, kūlas ugunsgrēku Pārdaugavā un citus izsaukumus, VUGD vairākās Rīgas daļās tiek iesaistīti ugunsdzēsēji no darba brīvajā laikā un nokomplektētas rezerves ugunsdzēsības automašīnas.

Babītes novadā, degot kūlai 15 hektāru platībā, dega arī divi šķūņi 40m2 platībā un meža zemsedze 5 hektāru platībā.

Ugunsdzēsēji arī turpina cīnīties ar plašo kūlas ugunsgrēku Rīgā, netālu no Kleistu ielas.

VUGD izsaukumu saņēma ap plkst.11. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vairākās vietās deg pērnā gada zāle, turklāt spēcīgā vēja dēļ liesmas strauji izplatās. Vienā no vietām liesmas draud izplatīties arī uz blakus esošajām ēkām.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus veic vismaz 39 ugunsdzēsēji ar 11 specializētajām ugunsdzēsības automašīnām, informēja dienestā.

Kā novēroja aģentūra LETA, uguns plosās Spilves pļāvās starp Rātsupītes ielu un Hapaka grāvi. Kūla deg vairākās vietās, turklāt ir spēcīgs vējš. Vistuvāk ugunsgrēka vietai atrodas ciems Mežāres. Netālu no tā degošo zāli ugunsdzēsējiem izdevies apdzēst, tomēr redzams, ka degšana vairākās vietās turpinās.

Vēl kādā vietā, nomaļus no šī ciema, liesmas bija pietuvojušās bīstami tuvu kādai dzīvojamai mājai, tomēr tās izdevies apdzēst. Ir redzams, ka daļēji dedzis arī mežs.

Iepriekš:

Pierīgā turpina svilt kūla, nodeg arī šķūnīši

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.