Menu
 

Ugunsgrēkā Garkalnē gājis bojā cilvēks; Pierīgā reģistrēts vairāk nekā 60 kūlas degšanas gadījumu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien plkst. 20.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu ēkā deg pirmā stāva dzīvoklis un otrā stāva grīda 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Sestdien dienas vidū VUGD saņēma izsaukums uz Saulkrastu novadu, kur dārzkopības kooperatīva teritorijā dega kūla. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms ugunsdzēsēju ierašanās, cieta kāds cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, informēja VUGD.

Aizvadītajās brīvdienās kopumā tika reģistrēti 347 kūlas ugunsgrēki, kuros izdega vairāk nekā 680 hektāri Latvijas zemes. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies sestdien Babītes novada Salas pagastā, kur dega kūla un niedres, un uguns bija pārņēmusi 60 hektāru lielu teritoriju.

Viens no lielākajiem kūlas ugunsgrēkiem Latvijā noticis arī Ķekavas novada Daugmales pagastā, kur sausā zāle dega 10 hektāru platībā, turklāt ugunsgrēkā nodega arī saimniecības ēka. Plaši kūlas ugunsgrēki nedēļas nogalē dzēsti arī Salaspils novadā (8 ha), Sējas novadā (4 ha), Ķekavas novadā (1,5 un 1,2 ha) un Mālpils novadā (1 ha). Kopumā VUGD no Pierīgas saņēmis vairāk nekā 60 izsaukumu par sausās zāles degšanu, turklāt tie nākuši no pilnīgi visiem Pierīgas novadiem.

Daudzviet Rīgas apkārtnē novērsti meža zemsedzes degšanas gadījumi, piemēram, Garkalnes novada Upesciemā un Ropažu novadā, kur uguns bija izplatījusies 2000 kvadrātmetru platībā, kā arī Krimuldas novadā (1000 m2), Saulkrastu, Olaines, Carnikavas un Mārupes novados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.