Menu
 

Ugunsgrēkā Saulkrastu novadā gājis bojā cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien plkst. 22.43 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu un pastāv apdraudējums arī blakus esošajām ēkām.

Sākotnēji ugunsdzēsēji nevarēja iekļūt ēkā, jo mājas logiem priekšā bija restes un visa ēka bija piekrauta ar mantām. Pēc restu pārzāģēšanas ugunsdzēsēji glābēji iekļuva ēkā un tajā atrada vienu bojāgājušo. Ēka dega 150 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota plkst. 2.28, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi piektdienas rītā vēl turpinās. Kā skaidro VUGD, dzēšanas darbi ir tik ilglaicīgi, jo liesmas plaši izplatījās pa ēkā esošajām mantām un šobrīd ugunsdzēsējiem jāveic mantu iznešana no mājām, lai tās varētu saliet ar ūdeni un nodzēst visus degšanas perēkļus.

Plkst. 16.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Babītes novada Babītes pagastu, kur dega nojume, kurā tiek glabāta malka. Degšanas platība bija 250 kvadrātmetru, turklāt no šķūņa aizdegās arī kūla 900m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc sešām stundām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 80 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 28 uz kūlas ugunsgrēkiem, un 23 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinoši. Šogad reģistrēti jau 1433 pērnās zāles ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta – vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties un liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.