Menu
 

Brīvdienās Pierīgā VUGD saņēmis pussimtu izsaukumu; kūlas ugunsgrēkā Stopiņu novadā cietis ugunsdzēsējs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļas nogalē darba pilnas rokas bijis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vīriem. No Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņemts teju pussimts izsaukumu, un gandrīz puse no tiem bijusi saistībā ar pērnās zāles degšanu.

Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts sestdien pēcpusdienā Stopiņu novada Rumbulā, kur uguns bija izplatījusies 10 hektāru platībā, un, novēršot šo ugunsgrēku, cieta viens ugunsdzēsējs, informēja VUGD. Turklāt nepilnu stundu iepriekš uz Rumbulu bija saņemts vēl viens izsaukums – tur dega četras dārza mājas ar kopējo platību 120 kvadrātmetri un kūla 2400 metru platībā.

Lieli kūlas ugunsgrēki nedēļas nogalē reģistrēti arī Ķekavas novada Baložos (3 hektāri), Krimuldas novada Krimuldas pagastā (1,5 ha), Babītes novadā (1 ha), Krimuldas novada Lēdurgas pagastā (1 ha), kā arī Olaines novadā, kur līdz ar kūlu (1,5 ha) dega meža jaunaudze 2 hektāru platībā un izcirtums.

Mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki brīvdienās notikuši Ķekavas novadā (6000 m2), Baldones novadā (5000 un 3000 m2), Ādažu novadā (2000 m2), Stopiņu novada Sauriešos (2000 un 1000 m2), Olaines novadā (4000, 2000 un 1000 m2), kā arī Siguldas, Salaspils, Babītes un Ropažu novados un Jūrmalā. Turklāt Baldonē līdz ar sauso zāli dedzis dzīvojamais vagoniņš 12 m2 platībā, Olainē – gulšņi, bet Babītē – tūju dzīvžogs.

Ķekavas novada Baložos svētdien 3 hektāru platībā degusi meža zemsedze, mežs dedzis arī Olaines novadā, savukārt Ādažu, Olaines un Ķekavas novados, kā arī Jūrmalā – kūdra.

Lielākais ugunsgrēks ēkās nedēļas nogalē izcēlies sestdien vakarā Krimuldas novadā, kur 100 m2 platībā dega pusotra stāva dzīvojamā māja. Stopiņu novada Līčos naktī uz sestdienu aizdegusies pirts, Ādažos degusi pirts (20m2) un malka, bet Siguldas novada Mores pagastā – pirts apšuvuma dēļi.

Saņemti izsaukumi arī par dzīvojamās mājas siltumizolācijas aizdegšanos Olaines novadā, vadu dzirksteļošanu elektrības sadales skapī daudzstāvu mājā Salaspilī, veļas mašīnas degšanu Babītē un vairākiem atkritumu degšanas gadījumiem.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji atbrīvojuši dārzu teritorijā Ķekavas novadā ieklīdušu stirnu un Vangažos nocēluši no koka kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.