Menu
 

Šonedēļ Pierīgā dzēsti 20 kūlas ugunsgrēki un novērsti 16 meža degšanas gadījumi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 50 izsaukumu. Pārliecinoši lielākā daļa bijusi saistībā ar kūlas vai meža zemsedzes ugunsgrēkiem, degusi arī kūdra, zari, riepas un atkritumi.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts otrdien dienas vidū Babītes novada, kur sausā zāle dega 15 hektāru lielā teritorijā, informēja VUGD. Trešdien Ķekavas novada Valdlaučos uguns bija izplatījusies 10 hektāru lielā platībā, sestdien Salaspilī kūla un meža zemsedze dega 6 hektāru platībā, Olainē – 5 hektāru, Babītē meža zemsedze – 4 un 3 hektāru, pirmdien Olaines novadā kūla un atkritumi – 2 hektāru, kā arī meža zemsedze – 2 hektāru, Ādažos meža zemsedze – 1,5 hektāra un Mārupes novadā kūla – 1 hektāra platībā.

Pa četriem mazāka mēroga kūlas vai meža zemsedzes ugunsgrēkiem pēdējo triju dienu laikā fiksēts Carnikavas un Saulkrastu novados, pa trim – Olaines un Stopiņu novados, pa diviem – Babītes, Garkalnes un Siguldas novados, pa vienam – Baldones, Inčukalna, Mālpils, Ropažu novados un Jūrmalā.

Pirmdien Siguldas novada Mores pagastā deguši divi šķūņi ar kopējo platību 250 kvadrātmetru, bet Olaines novada dzīvojamās mājas katlu telpā bija aizdegušās ogles, malka un sodrēji. Otrdien Salaspilī un trešdien Olainē uz dzīvojamās mājas balkona dega sadzīves mantas, bet Ķekavas novada dzīvojamās mājas dūmvadā svila sodrēji.

Trešdien vēl viens izsaukums saņemts uz Zemgales ielu Olainē, kur sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi signalizācija – izrādījās, ka bija aizdegusies lampa, un šis negadījums tika novērsts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki Miera ielā Salaspilī noņēmuši uz kravas automašīnas jumta uzkritušu sakaru kabeli, Babītes novada Salas pagastā izvēdinājuši telpas pēc nepareizas apkures sistēmas lietošanas radītā sadūmojuma, kā arī noversuši ceļa satiksmes negadījumu sekas otrdien Ķekavas novadā un trešdien Siguldā, uz Vidzemes šosejas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.