Menu
 

Olaines pagastā lielā platībā deg mežs Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien pusdienlaikā Olaines novada Olaines pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā lielā platībā deg mežs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD šodien plkst.14.21 saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, degusi kūla. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg mežs un ar lielo vēju liesmas strauji izplatās.

Patlaban VUGD kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem veic šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti gandrīz 20 ugunsdzēsēji glābēji, kā arī piesaistītas sešas specializētās ugunsdzēsības automašīnas.

Tā kā ugunsdzēsēju glābēju piekļūšana pie degšanas vietām ir apgrūtināta, kā arī ņemot vērā liesmu straujo izplatību, sākotnēji ticis pieņemts lēmums piesaistīt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, kam tuvākajā laikā vajadzēja sākt dzēšanas darbus no augšas. Taču, apsekojot degšanas teritoriju ar drona palīdzību, tika konstatēts, ka NBS helikoptera palīdzība tomēr nebūs patlaban nepieciešama un ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem spēs nodzēst ugunsgrēku, veicot dzēšanas darbus tikai no zemes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.