Menu
 

Lieldienu brīvdienās kūlas ugunsgrēkos izdeguši 410 hektāri Latvijas zemes Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā saņēmis 654 izsaukumus, tajā skaitā 544 uz ugunsgrēku dzēšanu. Brīvdienās – laika posmā no piektdienas rīta līdz otrdienas rītam – VUGD reģistrējis 329 kūlas ugunsgrēkus, kuros izdega 410 hektāri Latvijas zemes. Šogad kopumā reģistrēti 2239 pērnās zāles ugunsgrēki, kas jau ir vairāk nekā pērn kopumā.

Uguns Lieldienās plosījusies arī Pierīgas novados, pēdējo divu dienu laikā vien reģistrēti 15 kūlas un 12 meža ugunsgrēki. Lielākais pērnās zāles degšanas gadījums fiksēts svētdien vakarā Jūrmalā, pie Priedaines dzelzceļa stacijas, kur uguns bija izplatījusies 4,5 hektāru platībā, un ugunsgrēks likvidēts tikai nākamajā rītā, informēja VUGD.

Pirmdien vakarā kūla un meža zemsedze divu hektāru platībā aizdegusies Babītes novada Mežārēs, un šo ugunsgrēku VUGD vīri turpināja dzēst vēl otrdienas rītā. Divu hektāru platībā sausā zāle degusi arī Salaspils novadā pie Daugavpils šosejas, bet Jūrmalā kūla un riepas svilusi viena hektāra platībā.

Lielākais meža ugunsgrēks pēdējo divu dienu laikā reģistrēts Ādažos, kur uguns bija pārņēmusi divu hektāru lielu teritoriju, kā arī Saulkrastu novada Silmalās (1,6 ha) un Carnikavas novada Gaujā (1,4 ha).

Naktī uz otrdienu Siguldas novada Allažu pagasta Egļupē degusi divstāvu dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā, un šis ugunsgrēks likvidēts triju stundu laikā. Savukārt pirmdien Ropažu novada Silakrogā ražošanas ēkā aizdegusies papīra smalcināmā iekārta 30 m2 platībā. Vēl Lieldienās degušas niedres Jūrmalā (2000 m2), vieglā automašīna un mežs Ropažu novada Kākciemā (300 m2), koks un ugunskurs Mālpilī, kā arī kūdra Ulbrokā un Olaines novada Stūnīšos.

Svētdien glābēji Rīgā no Daugavas un Talsu novada Laucienes pagastā no dīķa izcēluši noslīkušus cilvēkus. Pirmdien noslīcis cilvēks no ūdenskrātuves tika izcelts Aizputes novadā, bet Daugavpils novadā no dīķa tika izcelti divi noslīkuši cilvēki. Sestdien dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Ilūkstes novadā cietuši divi cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.