Menu
 

Pierīgā turpina degt kūla un mežs; Olaines novadā uguns izplatījusies 10 hektāru platībā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pieturoties sausam laikam, Pierīgas novados un Jūrmalā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) turpina saņemt izsaukumus par pērnās zāles un meža zemsedzes degšanas gadījumiem. Pēdējo divu dienu laikā lielākais ugunsgrēks izcēlies trešdien dienas vidū Olaines novadā, kur vairākās vietās dega meža zemsedze 10 hektāru platībā, kā arī neapsaimniekotas un pamestas būves.

VUGD sadarbībā ar Valsts meža dienestu dažu stundu laikā šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanos ierobežoja, taču vēl ceturtdien plkst. 10 vietās, kur notiek gruzdēšana, turpinās dzēšanas darbi, informēja VUGD.

Dzēšanas darbi ceturtdienas rītā turpinās arī Fabrikas ielā Jūrmalā. Plkst. 5.15 tika saņemts izsaukums par pamanītiem dūmiem, un notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vairākās vietās deg atkritumi 2000 kvadrātmetru platībā.

Kopumā pēdējo divu dienu laikā VUGD no Pierīgas saņēmis 25 izsaukumus, pārliecinoši lielākā daļa bijusi par kūlas un meža ugunsgrēkiem.

Lielākie ugunsgrēki fiksēti Siguldas novada Peltēs, kur 5 hektāru platībā dega kūla un meža zemsedze, un Ropažu novada Silakrogā, kur līdz ar meža zemsedzi 4 hektāru platībā dega divi dzīvojamie vagoni. Garkalnē kūla un mežs otrdien dega 3 hektāru platībā, ceturtdien agri no rīta Siguldas novada Mores pagastā – kūla 2 hektāru platībā, Ķekavas novadā un Olaines novadā pie Jelgavas šosejas– meža zemsedze 1 hektāra platībā, Saulkrastu novadā – meža zemsedze un kūla 0,9 hektāru platībā.

Mazāka mēroga meža ugunsgrēki pēdējās dienās fiksēti Siguldas novadā, Ķekavas novadā, Meža prospektā Jūrmalā, Stopiņu novada Vālodzēs un Inčukalna novada Krustiņos. Savukārt pērnā zāle vēl degusi Mārupes novada Tīrainē, Baldonē un Baldones novadā, Jūrmalā un Salaspils novadā.

Olaines novada Stūnīšos un Rīgas ielā Ķekavā reģistrēti kūdras degšanas gadījumi, Salaspils novadā un Jūrmalā deguši atkritumi, bet pirmdien vakarā Salaspils novadā dedzis šķūnis 10 kvadrātmetru platībā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD pārstāvji Babītes novadā pēc ceļu satiksmes negadījuma no kravas automašīnas pārsūknējuši degvielu, bet Salaspilī atbrīvojuši automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.