Menu
 

Inčukalna novadā degusi divstāvu dzīvojamā māja; strauji samazinājusies kūlas degšanas platība Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Bīstamākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien priekšpusdienā Inčukalna novada Mežlaukos, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas trīs stundas.

Sestdien plkst. 15.22 ugunsdzēsēji steidzās uz Kaņiera ielā Jūrmalā, kur dega meža zemsedze, būvgruži un niedres viena hektāra platībā. Plkst. 17.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Pēdējo triju dienu laikā Pierīgā VUGD reģistrējusi 11 kūlas ugunsgrēkus un 11 meža zemsedzes degšanas gadījumus, taču tie bijuši salīdzinoši nelielā teritorijā. Lielākais meža ugunsgrēks fiksēts svētdien pēcpusdienā Olaines novada Vaivados, kur uguns bija izplatījusies divu hektāru platībā un tās apdzēšanai bija nepieciešamas sešas stundas.

Svētdien pievakarē Jūrmalā kūla un mežs dega 5000 kvadrātmetru platībā, bet piektdien meža zemsedze Babītes novada Lapsās – 3000 m2. Reģistrēti arī vairāki nelieli kūdras degšanas gadījumi – Olaines novada Medemciemā (200 m2), divreiz Ulbrokā (10 m2) un Jūrmalā (5 m2).

Vēl piektdien Vangažos 100 m2 platībā degušas koka paletes un noliktavas telts, pie Garciema dzelzceļa stacijas – elektrības staba balsts un vadi, Kāpu ielā Jūrmalā – vieglā automašīna, bet Garkalnes novada Berģos – papīri trīsstāvu dzīvojamās ēkas pagrabā.

Sestdien Budeskalna ielā Salaspilī bija aizdegusies divstāvu dzīvojamās mājas ārsienas izolācija. Naktī uz svētdienu Mārupē dega žogs, svētdien Saulkrastu novada Zvejniekciemā – kūpinātava, bet Stopiņu novada Rumbulā – traktors. Vēl vairāki izsaukumi saņemti par degošiem atkritumiem Jūrmalā, Ulbrokā un Jaunolainē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.