Menu
 

Par kukuļņemšanu tiesās divas Valsts policijas amatpersonas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Rīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu Valsts policijas amatpersonu apsūdzībā par kukuļņemšanu personu grupā. Abas personas pieprasījušas un pieņēmušas kukuli 100 eiro apmērā.

Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska informēja, ka, saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2018. gada jūnijā Baložos, Ķekavas novadā. Krimināllietā apsūdzētie Valsts policijas darbinieki, patrulējot uz ceļa un redzot, ka no pagrieziena ļoti strauji izbrauc automašīna, apgriezās braukšanai pretējā virzienā, lai apturētu automašīnu. To redzot, vadītāja apstādināja automašīnu un samainījās vietām ar savu paziņu.

Policijas darbinieki apturēja savu transportlīdzekli un viens no viņiem piegāja pie uz ielas stāvošās automašīnas. Pēc tam policists tobrīd vadītāja sēdvietā esošajai personai palūdza uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Uzzinot, ka viņam vispār nav vadītāja apliecības, policists, izņēma no kabatas portatīvo alkometru, bet neveicot mērījumu, darīja zināmu, ka tas ir pārkāpums, par ko ir paredzēts bargs sods.

Tā kā policijas darbinieks neveica administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanu un vilcināja laiku, automašīnā esošā persona piedāvāja kukuli 100 eiro apmērā, ko abas Valsts policijas amatpersonas vienojās pieņemt. Abas personas, kas atradās automašīnā, aizbrauca līdz bankomātam, izņēma 100 eiro un iepriekš sarunātajā vietā pēc tam nodeva kukuli Valsts policijas amatpersonām.

Valsts policijas amatpersonas neveica pasākumus, lai novērstu un pārtrauktu administratīvo pārkāpumu izdarīšanu ceļu satiksmes jomā, nenoskaidroja vainīgo personu, savas kompetences ietvaros nekvalificēja atklāto pārkāpumu un nenoformēja administratīvo pārkāpumu protokolu attiecībā uz transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Par šādām iepriekš minētajām darbībām personas tiek apsūdzētas pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Noziedzīgais nodarījums atklāts, pateicoties sabiedrības līdzdalībai, proti, kāds veikala apmeklētājs dzirdējis sarunu starp abām personām, kas plānoja dot kukuli, pēc tam novēroja kukuļdošanu un ziņoja kompetentajām institūcijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.