Menu
 

Apsūdz divas amatpersonas par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā Salaspils policijas iecirknī

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Prokuratūra cēlusi apsūdzības divām amatpersonām par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā Valsts policijas (VP) Salaspils iecirknī. Apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma panta par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Kamēr lieta vēl atrodas pirmstiesas izmeklēšanā prokuratūra plašākus komentārus nesniedz.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs (IDB). Birojs savā publiskajā paziņojumā rakstīja, ka amatpersonas dienesta dokumentos norādīja faktiskajiem apstākļiem neatbilstošu informāciju, proti, tika sniegta nepatiesa informācija par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā.

Pamatojoties uz šo informāciju, policijas darbiniekiem, tai skaitā abām policijas amatpersonām, tika aprēķināts un apmaksāts nakts stundu darbs.

Pretlikumīga rīcība, sagatavojot dienesta dokumentus ar mērķi palielināt atalgojumu, konstatēta vairākās epizodēs.

Pēc IDB ierosinātā kriminālprocesa VP iepriekš sāka dienesta pārbaudi par iespējamiem pārkāpumiem darba laika uzskaitē Salaspils iecirknī.

Šī nav vienīgā krimināllieta, kas bija ierosināta par nelikumībām Salaspils iecirknī. Šogad janvārī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa par piesavināšanos nelielā apmērā bijušajam VP Salaspils iecirkņa priekšniekam Gatim Kalvītim piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.