Menu
 

Pierīgā degušas vairākas ēkas, Ādažos un Olaines pagastā – kūla Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Laikā no 2. līdz 6. maijam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Siguldas, Ķekavas, Olaines novadā un Jūrmalā degušas dažādas ēkas, savukārt Ādažos un Olaines pagastā – kūla.

2. maija rītā ugunsdzēsēji devās uz Emīlijas ielu Jūrmalā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas 1. stāvā dega elektroinstalācijas un sadzīves atkritumi 4 m2 platībā, kas nodzēsti aptuveni stundas laikā, savukārt vēlā vakarā Ādažu novada Garkalnē atkritumi dega 30 m2 platībā, kas dzēsti ilgāk nekā stundu, informē glābšanas dienestā.

Naktī uz piektdienu Vaļņu ielā Katlakalnā, Ķekavas novadā, dega pirts 25 m2 platībā. Šī ugunsgrēka likvidēšana aizņēma vairāk nekā divas stundas. Vēl tai pašā dienā pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Noliktavu ielu Siguldā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 40 m2 platībā, tā dzēsta aptuveni stundu.

4. maija pēcpusdienā Saltavota ielā Kalnabeitēs, Siguldas novadā, dega neapdzīvota divstāvu ēka 88 m2 platībā. Ugunsgrēka likvidēšana aizņēma gandrīz četras stundas. Ugunsdzēsēji pēcpusdienā devās arī uz Allažu pagastu Siguldas novadā, kur dega pirts 30 m2 platībā, kas dzēsta aptuveni pusotru stundu. Savukārt vakarā Jelgavas ielā Olainē dega dārza māja 40 m2 platībā, atkritumi 20 m2 platībā un kūla 50 m2. Šī ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā trīs stundas.

Svētdien pusdienlaikā VUGD saņēma izsaukumu uz Kaņiera ielu Jūrmalā, kur neapsaimniekotā garāžā dega atkritumi 25 m2 platībā, dzēšanas darbi aizņēma vairāk nekā divas stundas. Naktī uz 6. maiju Viestura ielā Jūrmalā dega šķūnis 50 m2 platībā, kas dzēsts gandrīz trīs stundas, teic glābšanas dienestā.

Pirmdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz Attekas ielu Ādažos, kur dega kūla 500 m2 platībā, taču tā drīz vien nodzēsta. Kūla degusi arī Olaines pagastā – 5000 m2 platībā. Šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni stundas laikā. Tas pašas dienas vakarā Kaņiera ielā Jūrmalā dega atkritumi 50 m2 platībā, kas dzēsti aptuveni pusotru stundu. Savukārt naktī uz 7. maiju VUGD darbinieki devās uz Slokas ielā Jūrmalā, kur dega piecstāvu dzīvojamās mājas ārsiena 15 m2 un vieglā automašīna 5 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts aptuveni divu stundu laikā.

Veikti arī cita veida darbi: 3. maijā Zemgales ielā Jūrmalā no ceļa braucamās daļas novākts koks; Celtnieku ielā Salaspilī atbrīvots balodis, kas bija iestrēdzis dzīvojamās mājas pagraba ventilācijas šahtas metāla režģī; 5. maijā Vildogas ielā Siguldā dzēsti sodrēji 2 m2 platībā; savukārt 6. maijā Dārza ielā Rāmavā, Ķekavas novadā, no novadgrāvja izcelts suns, kas bija tajā iestidzis, vēsta VUGD pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.