Menu
 

Dzērumos kārtības sargi aizturējuši vasarnīcas apzadzējus Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

30.aprīlī ap pulksten sešiem vakarā Ķekavas novada Dzērumos kāda iedzīvotāja pamanīja, ka viņas kaimiņu vasarnīcas teritorijā rosās aizdomīgi vīrieši. Kaimiņiene par notikušo paziņoja policijai. Notikuma vietā ieradās Reģionālās pašvaldības policijas likumsargi, kuri guva apstiprinājumu zādzībai no privātmājas.

Turpat netālu pašvaldības policisti aizturēja divus vīriešus, kas tobrīd jau bija sakrāmējuši ķerrā zagtās mantas un izstūmuši tās no vasarnīcas teritorijas. Izrādījās, ka vīrieši bija nozaguši gāzes balonu, divas segas, spilvenu, dzelzs caurules un alumīnija kannas. 

Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policisti, kuri abus aizdomās turētos nogādāja policijas iecirknī. Pārbaudot vīriešu identitāti, konstatēts, ka viens no viņiem jau iepriekš sodīts par zādzībām, savukārt otrs sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. 

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrieši vasarnīcā iekļuvuši, uzlaužot žoga slēdzeni un vasarnīcas durvis, taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Pēc procesuālo darbību veikšanas zagtās mantas tiks atdotas to saimniekam. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.