Menu
 

Aizdegoties vieglās automašīnas sēdeklim, Ķekavas novadā cietis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Svētdien plkst. 20.46 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki steidzās uz izsaukumu Ķekavas novada Ķekavas pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vieglās automašīnas aizmugurējais sēdeklis. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Jau ziņots, ka piektdien trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī Siguldā, uz plīts piedegot ēdienam, piedūmotajās telpās cietis cilvēks. Glābēji Pierīgā atbrīvojuši vairākus cietušos pēc ceļu satiksmes negadījumiem Carnikavas novadā, Krimuldas novada Inciemā un arī Mārupē, kur bija nepieciešams arī savākt 6 kvadrātmetru platībā no tvertnes izlijušu degvielu, informēja VUGD.

Kopumā VUGD pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien Salaspils novadā, kur 3 hektāru platībā dega jaunaudze un kūla. Ceturtdien Stopiņu novada Dzidriņās 1 hektāra platībā dega meža zemsedze, Olaines novada Stūnīšos sestdien uguns bija pārņēmusi meža zemsedzi (10m2), krūmus (150m2) un kūlu (200m2), Mārupes novada Skultē – kūlu un kūdru (100m2), Stopiņu novada Līčos – meža zemsedzi (400m2 un 60 m2), Pārolainē – kūlu un zaru kaudzi (40m2), bet Mārupes novada Tīrainē – kūdru (15m2).

Pēdējo dienu laikā Pierīgā notikuši vēl vairāki ugunsgrēki ēkās. Piektdien agri no rīta Rīgas ielā Saulkrastos dega trīsstāvu dzīvojamā māja 250m2 platībā, un šis ugunsgrēks tika likvidēts tikai pēc septiņu stundu darba. Svētdien no rīta dzīvojamā māja 100m2 platībā degusi Mārupes novadā, svētdien vakarā Babītes novada Piņķos uguns bija apņēmusi 100m2 plašu ražošanas ēku, bet sestdien pirms pusnakts Salaspils novadā dega pirts 30m2 platībā.

Vēl Ķekavas novada Lapeniekos uz trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva lodžijas bija aizdegusies palodze, Olaines novada Jāņupē – divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva ārsiena, Baldonē un Līčos degušas vieglās automašīnas, Ķekavā piecstāvu mājas piektajā stāvā bija aizdegusies atkritumu tvertne, piecstāvu dzīvojamā mājā Salaspilī – uz plīts atstāts ēdiens, bet Edinburgas prospektā Jūrmalā – vienstāva ēkas starpsiena un mēbeles. Vēl vairāki izsaukumi saņemti par degošiem atkritumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.