Menu
 

Pirmdien turpinās meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmdien dienas vidū turpinās meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana Olaines novadā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts svētdienas pēcpusdienā, neilgi pirms plkst.15. 

Ugunsgrēka lokalizēšanas darbus veica 40 ugunsdzēsēji, kā arī vairāk nekā desmit specializētie transportlīdzekļi, ugunsgrēka dzēšanai tika izmantots arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters Mi-17. Vakarā līdz ar tumsas iestāšanos dzēšanas darbi tika pārtraukti. Situāciju notikuma vietā uzraudzīja Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki, un pirmdien šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi atsākās.

Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kopējā degšanas platība ir apmēram 58 hektāri. "Dzēšanas darbi turpinās. Mēs vēl nevaram viennozīmīgi teikt, ka ugunsgrēks būtu ierobežots," sacīja Jaunķiķis. Dzēšanu apgrūtina vējš, kas brīžam pieņemas spēkā. Viņš piebilda, ka teritorijas perimetru izdodas uzturēt, neļaujot liesmām izplatīties ārpus tā.

Kopumā kopš pagājušās piektdienas VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Trīs reizes ugunsdzēsēji devušies uz Babītes novada Mežārēm – piektdien pievakarē tur dega meža zemsedze un kūdra 5000 kvadrātmetru platībā, sestdien no rīta – meža zemsedze 5000 m2 platībā, bet sestdien vakarā meža zemsedze viena hektāra platībā.

Mežs dedzis arī Jūrmalā (200 m2) un Zvejniekciemā (100 m2), kūla – Stopiņu novada Sauriešos (600 m2) un Līčos (1500 m2) un Ķekavas novada Valdlaučos (500 m2), kūdra nelielā platībā – Mārupē un Olainē. Jūrmalā vēl bija aizdegušies krūmi (100 m2), Olaines novada Stūnīšos – lapu un skaidu kaudze (200 m2), Baldonē – vieglā automašīna, bet Kadagā un Jūrmalā – atkritumi.

Lielākais ugunsgrēks ēkās reģistrēts piektdien vēlu vakarā Stopiņu novada Rumbulā, kur 110 kvadrātmetru platībā dega vienstāva neapsaimniekota māja un šķūnis. Naktī uz svētdienu Rumbulā noticis vēl viens ugunsgrēks – dega divas dārza mājas 40 m2 platībā. Salaspils novada Jaunsauriešos svētdien aizdegušies divi šķūņi 80 m2 platībā, bet naktī uz pirmdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Zemgales ielu Olainē, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas dzīvokli bija atstāts uz plīts piededzis ēdiens, radot spēcīgu sadūmojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.