Menu
 

Olaines pagastā turpina dzēst meža ugunsgrēku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Laika posmā no šī gada 20. maija plkst. 6.30 līdz 21. maija plkst. 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 73 izsaukumus, tostarp uz meža ugunsgrēkiem.

Pirmdien plkst. 20.40 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Spilvē, kur dega mežs. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg meža zemsedze divu hektāru platībā. Plkst. 23.45 ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Agrita Vītola.

Olaines novada Olaines pagastā tupina dzēst meža un kūdras ugunsgrēku, kas izcēlās 19. maija pēcpusdienā, sadarbībā ar VMD un iesaistoties arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteram ugunsgrēka dzēšanai no gaisa.

Aizvadītajā diennaktī glābēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, niedres, traktors, transformators, dzīvojamās mājas jumts un dzīvojamais vagons, vēsta A. Vītola.

Kopumā VUGD darbinieki saņēma 73 izsaukumus: 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 kūlas un 11 meža ugunsgrēkiem, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.