Menu
 

Trešdien Pierīgā nav reģistrēts neviens jauns ugunsgrēks, iepriekš degusi kūla un meža zemsedze Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Olaines novadā, sadarbojoties Valsts meža dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, ceturtdien priekšpusdienā turpinājās meža un kūdras ugunsgrēka likvidēšana. Kā zināms, ugunsgrēks izcēlās vēl 19. maija pēcpusdienā. Nedēļas sākumā Pierīgā fiksēti vairāki kūlas un meža zemsedzes degšanas gadījumi, toties trešdien nav reģistrēts neviens ugunsgrēks.

Vienīgais ugunsgrēks ēkās kopš nedēļas sākuma noticis otrdien vakarā Mārupes novadā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega vienstāva pirts, un šis ugunsgrēks tika likvidēts pēc četru stundu darba, informēja VUGD.

Izplatības ziņā lielākā ugunsnelaime reģistrēta pirmdien vakarā Babītes novada Spilvē, kur meža zemsedze dega 6200 kvadrātmetru platībā, kā arī dažas stundas iepriekš Carnikavas novadā, kur uguns bija pārņēmusi 5000 m2 lielu teritoriju.

60 m2 platībā meža zemsedze degusi Salaspils novada Irbēnos, bet kūla – pie Stīpnieku ceļa Mārupē (200 m2), Nometņu ielā Salaspilī (500 m2), kā arī divreiz pie Vidzemes šosejas Siguldas novadā (130 un 10 m2). Vēl ugunsdzēsēji apdzēsuši degošus vadus transformatorā Saulkrastu novada Mežvidos un atkritumus Atbalss ielā Jūrmalā.

Trešdien Skolas ielā Jūrmalā glābēji atbrīvojuši notekcaurulē iesprūdušu kaijas mazuli, bet Ikšķilē nocēluši no jumta kaķi. Ķekavas novadā un Ulbrokā viņu palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu ceļa braucamajai pārkritušu koku, bet Ķekavas novadā, uz ceļa Baloži – Plakanciems, pirmdien novērstas ceļu satiksmes negadījuma radītās sekas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.