Menu
 

Kūlas ugunsgrēku sezona vēl nav galā – sausā zāle degusi Ikšķiles novadā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Iespējams, viens no pēdējiem šāgada kūlas ugunsgrēkiem reģistrēts sestdien Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur pērnā zāle degusi 500 kvadrātmetru platībā, portālu “Apriņķis.lv” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Kopumā aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas VUGD saņēmis pusotru desmitu izsaukumu.

Piektdien dienas vidū ugunsdzēsēji steidza uz Krimuldas novada Lēdurgas pagastu, kur dega saimniecības ēka 72 kvadrātmetru platībā. Piektdien vakarā un sestdien dienas vidū VUGD saņēma divus izsaukumus uz Ropažu novada Silakrogu, kur daudzdzīvokļu mājas augšējā stāvā bija aizdegusies siltumizolācija attiecīgi 20 un 10 m2 platībā.

Sestdien vakarā Ķekavas novada Dzērumos dega 7 m2 liela vienstāva saimniecības ēka, bet naktī uz pirmdienu Viestura ielā Jūrmalā – vienstāva dārza māja 58 m2 platībā. Vēl Stopiņu novada Upeslejās sestdien dedzis mežs (500 m2), Ādažos – zari (10 m2), bet Ādažu novada Kadagā – celmi un vieglā automašīna (30 m2).

Olaines novada Medemciemā VUGD darbinieku palīdzība sestdien bija vajadzīga, lai savāktu no termometra izlijušu dzīvsudrabu, dzīvojamā mājā Mārupes novadā glābēji palīdzēja novērst nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas radītā sekas, kā arī atslēdza ūdeni sabiedriskā ēkā Jūrmalā, kur bija plīsusi karstā ūdens caurule. Tāpat novērstas ceļu satiksmes negadījuma sekas pēc divu vieglo automašīnu sadursmes Baltezerā un aizvākts ceļa braucamai daļai pārkritis koks Olaines novadā.

Piektdien Jaunmārupē glābēji centušies palīdzēt kaķim, kas bija uzrāpies augstu kokā. Taču dzīvnieks rokā nav devies, pats nolēcis no koka un aizmucis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.