Menu
 

Divas Valsts policijas Salaspils iecirkņa amatpersonas tiesās par dokumentu viltošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore 24.maijā tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Valsts policijas amatpersonas par dokumentu viltošanu personu grupā. Pēc aģentūras LETA informācijas, apsūdzētās personas ir bijusī Valsts policijas (VP) Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ļena Keine-Kaštaļjana un inspektore Jana Stepense.

Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska pavēstīja, ka saskaņā ar apsūdzību abas amatpersonas vienojās par mērķtiecīgu reidu plānu un patiesībai neatbilstošu jeb viltotu dienesta ziņojumu izgatavošanu, apzinoties, ka reidi netiks organizēti. Reidi ir noteikta speciāla uzdevuma veikšana ārpus noteiktā darba laika, proti, nakts stundās, par ko paredzēta papildus atlīdzība pie darba algas.

Abas apsūdzētās vienojās par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā, tas ir, ar mērķi palielināt savu un iecirkņa darbinieku atalgojumu. Kopumā abas amatpersonas vienojās par sešu šādu reidu dokumentu viltošanu.

Ar savām darbībām apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 327.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Iepriekš:

Bijušajam Salaspils policijas iecirkņa priekšniekam par piesavināšanos nelielā apmērā piemēro nosacītu sodu

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.