Menu
 

Ikšķiles novadā degusi zaru kaudze 480 kvadrātmetru platībā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 19 ugunsgrēki, no tiem daži bijuši paaugstinātas bīstamības ugunsnelaimes, jo dzēšanas darbiem bija nepieciešams pievest ūdeni, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

VUGD pārstāve Agrita Vītola aģentūru LETA stāstīja, ka pirmais ugunsgrēks bija izcēlies Ikšķiles novadā, kur autoceļa Tīnūži-Ropaži malā degusi zaru kaudze 480 kvadrātmetru platībā. Minētais ugunsgrēks paaugstinātas bīstamības statusu ieguva, jo VUGD darbinieki dzēšanas darbos bija saskārušies ar ūdens ieguves problēmām, tāpēc tas tika piegādāts cisternās uz notikuma vietu.

Līdzīga situācija bija izcēlusies Pļaviņās, jo uz minēto vietu izsaukums tika saņemts plkst.12.10, kam par iemeslu kalpoja ugunsgrēka izcelšanās kravas vilciena pirmajos trīs vagonos, kuros tika pārvadāta šķelda. Ugunsliesmas bija apņēmušas 25 kvadrātmetru platību un arī šajā gadījumā ūdens dzēšanas darbiem tika ņemts no tuvumā esošā dīķa, ka arī ugunsnelaimes likvidēšanā tika piesaistīta VUGD dzelzceļa dzēšanas tehnika.

Savukārt Rīgā, nostrādājot ugunsdrošības sistēmai 12 stāvu dzīvojamajā mājā, VUGD darbinieki piedalījās sadzīves mantu dzēšanas darbos, jo ugunsliesmas bija izpletušās 25 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbu laikā no tuvējiem dzīvokļiem tika evakuēti trīs cilvēki.

Tāpat ugunsgrēks bija izcēlies Varakļānos, kādā koka daudzstāvu dzīvojamajā mājā, jo tajā dega dzīvoklis un dēļi 126 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās četri cilvēki no mājas bija evakuējušies.

Kopumā sešas ugunsnelaimes bija izcēlušās Rīgā, septiņas novados, bet citās pilsētās piecas.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 20 glābšanas darbu un saņēmis astoņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 5475 ugunsgrēki, tajos cietuši 140, izglābti 223, bet gājuši bojā 45 cilvēki.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.