Menu
 

Par kazlēna nozagšanu un nogalināšanu Allažu pagastā aizturēti divi vīrieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Svētdien pēcpusdienā Valsts policija saņēma informāciju no kādas pašvaldības iestādes par to, ka no viņu kūts Siguldas novada Allažu pagastā ir pazudis kazlēns. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti, kuri kūtī konstatēja svaigas asinis. Likumsargiem radās aizdomas, ka ir izdarīts noziegums. 

Tobrīd policisti pamanīja no meža puses nākam divus stipri piedzērušos vīriešus – vietējos iedzīvotājus, kuri nesa palielu somu. Ņemot vērā, ka vīrieši radīja aizdomas, policisti viņiem palūdza uzrādīt somas saturu. Izrādījās, ka somā atrodas nozagtais kazlēns – diemžēl jau sadalītā veidā. Tāpat somā bija ielikti naži. 

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, abi vīrieši, kuri tobrīd bija apmēram trīs promiļu stiprā alkohola reibumā, tika aizturēti un nogādāti Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas policijas iecirknī. Tika iegūta informācija, ka kazlēns nogalināts jau kūtī un vēlāk aiznests uz mežu, lai to sadalītu un vēlāk apēstu. 

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka noziegumā iesaistītas abas personas, taču viņu loma izdarītajā vēl tiek skaidrota. Ņemot vērā izmeklēšanas laikā iegūto informāciju, aizdomās turētā statuss šobrīd piemērots 1987. gadā dzimušajam vīrietim, savukārt otram vīrietim piemērots liecinieka statuss.

Aizdomās turētais 1987. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš sodīts par dažādiem noziegumiem, tostarp zādzībām ar iekļūšanu un pat par bruņotu laupīšanu. Turklāt abi vīrieši jau bija izsludināti policijas meklēšanā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd abi vīrieši atrodas izolatorā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.