Menu
 

Degot gāzes balonam, ugunsgrēkā Jūrmalā cietis cilvēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 17.18 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur dzīvojamā mājā dega gāzes balons un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā kopš nedēļas sākuma VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju divdesmit izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts trešdien pēcpusdienā Krimuldas novadā, kur 5000 kvadrātmetru platībā dega meža zemsedze. Otrdien Meldru ielā Jūrmalā sausā zāle degusi 250 m2 platībā, Salaspils novadā meža zemsedze un koki – 150 m2 platībā, mazāka mēroga sausās zāles un meža zemsedzes degšanas gadījumi reģistrēti arī Jūrmalā un Olainē.

Vēl pirmdien Siguldā saņemts izsaukums par aizdegušos vieglo automašīnu, daudzdzīvokļu mājā Salaspils novada Aconē degusi veļas mazgājamā mašīna, Salaspilī – uz plīts atstāts ēdiens, trešdien Ķekavas novada Jenčos – dārza māja 16 m2 platībā, bet Baldones novadā – šķūnis un dārza māja 18 m2 platībā.

Jau ziņots, ka otrdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur divi cilvēki uz piepūšamiem peldmatračiem bija iepūsti jūrā, taču vēl pirms VUGD pārstāvju ierašanās Bulduru glābšanas stacijas darbiniekiem bija izdevies nogādāt cilvēkus krastā.

Veicot glābšanas darbus, VUGD vīri likvidējuši nelielu ķīmiskas vielas noplūdi kādā noliktavā Mārupes novadā, ierobežojuši un Valsts vides dienesta darbinieku pārziņā atstājuši aizdomīgu ķīmiskas vielas plankumu ūdenī Krimuldas novadā, kā arī atbrīvojuši mājas ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu Jomas ielā Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.