Menu
 

Jūrmalā no skolas teritorijas nozagti trīs nepieslēgti velosipēdi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Piektdien Valsts policija saņēma izsaukumus saistībā ar trīs velosipēdu zādzībām Jūrmalā no kādas skolas velonovietnes. Skolēni savus divriteņus nebija pieslēguši, tāpēc tie bija sevišķi viegls guvums zagļiem. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu. Policisti konstatēja, ka sociālajā tīklā ir ievietots nozagto velosipēdu pārdošanas sludinājums. Likumsargi noskaidroja iespējamās vainīgās personas – trīs nepilngadīgus jauniešus, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. 

Svētdien Jūrmalas iecirkņa policisti aizdomās par zādzību visus aizdomās turētos jauniešus aizturēja. Pie viena no viņiem kāpņu telpā tika atrasti divi nozagtie velosipēdi. Diemžēl trešais velosipēds tobrīd jau bija pārdots. Policisti šobrīd veic pasākumus, lai atgūtu arī trešo nozagto divriteni un varētu to atdot likumīgajam īpašniekam.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas – par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija aicina iedzīvotājus parūpēties par savu divriteņu drošību un tos pieslēgt ar kvalitatīvu saslēgu. Par drošiem ir atzītas U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas un grūti uzlaužamas, tās ir sarežģīti pārkniebt vai pārzāģēt. Ieteicams velosipēdu pieslēgt videonovērošanas kameru tuvumā.

Tāpat policija atgādina, ka ir svarīgi savu velosipēdu reģistrēt, jo tādējādi zagta divriteņa atrašanas gadījumā policijas darbiniekiem uzreiz ir iespējams noskaidrot divriteņa īpašnieku, kā arī saukt pie atbildības personu, kura izdarījusi zādzību. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.