Menu
 

Zibens izlādes rezultātā izcēlušies ugunsgrēki Babītes un Siguldas novados

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgā un Pierīgā saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Visticamāk, zibens izlādes rezultātā vakar Latvijā izcēlās četri ugunsgrēki, tajā skaitā divi Pierīgā – Babītes novadā dzīvojamās mājas jumts 5 kvadrātmetru platībā, bet Siguldas novadā koks 4 m2 platībā.

Vēl Talsu novadā dega pirts 70m2 platībā un Grobiņas novadā koks 10m2 platībā, liecina VUGD informācija. Kopumā aistībā ar negaisu un lielo vēju aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma vairāk nekā 50 izsaukumus. Lielākoties visi izsaukumi bija par, to ka viens vai vairāki koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī tādi gadījumi, kad koki nolūzuši uz automašīnām vai dzīvojamo māju jumtiem.

Vienā gadījumā Rīgā koks bija uzkritis virsū cilvēkam – pirms VUGD ierašanās cilvēks saviem spēkiem izkļuva no koka apakšas un glābēji nogādāja viņu līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien glābēji Ķekavas novadā nocēla no kokiem divus kaķus, kuri atradās apmēram 10 metru augstumā un netika lejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.