Menu
 

Jūrmalā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmdien plkst. 5.21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega dzīvojamā māja ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg divas savstarpēji savienotas dzīvojamās mājas 240 kvadrātmetru platībā.

Ap plkst. 7.00 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt, bet pēc plkst. 10.00 ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinājās, informēja VUGD.

Aizvadītās nedēļas nogalē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēma pusotru desmitu izsaukumu, tostarp informāciju par spēcīgā vējā aizlauztiem vai nolauztiem zariem vai kokiem Saulkrastos, Olaines novadā un vairākās vietās Jūrmalā. Veicot glābšanas darbus, piektdien vakarā Jūrmalā VUGD darbinieki arī izlīdzēja diviem putniem ar savainotiem spārniem un nodeva viņus mājas saimniekam, kurš solījies tos nogādāt veterinārajā klīnikā.

Naktī uz sestdienu Carnikavas novada Gaujā degusi vienstāva pirts 40 m2 platībā. Nepilnu četru stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, kā arī ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt tuvumā esošās dzīvojamās ēkas.

Svētdien agri no rīta Ādažu novada Kadagā degusi lapene un baļļa 40 m2 platībā. Ķekavas novada Baložos apdzēsts divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva apkures telpā aizdedzies katls ar granulām, bet Gaileņu ielā Garkalnē pirtī pie vienstāva dzīvojamās ēkas nelielā platībā dedzis starpsienu pārsegums un jumts.

Naktī uz pirmdienu Ķekavas novadā degušas divas vieglās automašīnas 10 m2 platībā. Iepriekš Zviedru ielā Salaspilī liesmas bija pārņēmušas vieglās automašīnas motortelpu, Zemgales ielā Olainē daudzstāvu mājā bija piededzis uz plīts atstāts ēdiena, izraisot sadūmojumu, bet Salaspils novadā un Atbalss ielā Jūrmalā neapsaimniekotu ēku teritorijās deguši atkritumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.