Menu
 

Piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā cietis bērns

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien plkst. 22.42 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) darbinieki steidzās uz kādu dzīvojamo māju Pierīgā, kur no ēkas bija redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un dega gāzes skaitītājs.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no sadūmotā dzīvokļa izglāba un iznesa laukā bērnu, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.51 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā tiek konstatēts, ka uz ieslēgtas plīts ir aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau ir aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu.

VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD Layvijā saņēma 71 izsaukumu – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu un 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinoši.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.