Menu
 

Pierīgā degusi sausā zāle, automašīna, šķelda un garāža Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Nedēļas sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Mārupes un Olaines novadā dega sausā zāle, Ādažu novadā – automašīna, Krimuldas novadā – šķelda, savukārt Garkalnes novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

25. jūnija pusdienlaikā Mārupes novadā dega sausā zāle 1000 m2 platībā, taču tās dzēšana aizņēma mazāk par stundu, savukārt vēlā vakarā Ādažu novada Kadagā dega vieglā automašīna 1 m2, šī ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešama gandrīz pusotra stunda, informē VUGD pārstāvji.

Trešdien vēlā rītā ugunsdzēsēji devās uz Mālpils novadu, kur 10 m2 platībā dega koka dobums, tas dzēsts aptuveni divas stundas. Pusdienlaikā saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega sausā zāle 50 m2 platībā, taču šis ugunsgrēks ātri vien likvidēts. Vēl 26. jūnijā pēcpusdienā Krimuldas novada Krimuldas pagastā dega skaidas un šķelda 40 m2 platībā, tā dzēsta gandrīz pusotru stundu.

Naktī uz ceturtdienu tika saņemts izsaukums uz Garkalnes novada Langstiņiem, kur dega garāža. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg garāža un pāris metru attālumā no tās atrodas dzīvojamā māja. Šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ugunsdzēsēji likvidēja aptuveni divu stundu laikā, un tā degšanas platība bija 90 m2, vēsta glābšanas dienestā.

VUGD darbinieki nedēļas sākumā veikuši arī cita veida darbus Pierīgā: 25. jūnijā no ceļa braucamās daļas Siguldā novākts koka zars, Baložos, kur bija avarējis motocikls, tika savākta izplūdusī eļļa 1 m2 platībā, bet 26. jūnijā tika saņemts izsaukums uz Jūrmalu, kur dārza sietā bija sapinusies čūska – tā atbrīvota un palaista brīvībā mežā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.