Menu
 

Stopiņu novadā degusi meža zemsedze, Salaspils novadā – kūdra un granulas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairākus izsaukumus par ugunsgrēkiem Pierīgā: Stopiņu novadā degusi meža zemsedze lielās platībās, Salaspils novadā – kūdra un granulas, bet Mārupes novadā – šķūnis un atkritumi.

1. jūlija pusdienlaikā Salaspils novadā dega kūdra 25 m2 platībā, kas dzēsta aptuveni divas stundas, savukārt Jūrmalā dega atkritumi 6 m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšana aizņēma mazāk par stundu, informē glābšanas dienestā.

Pirmdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Stopiņu novadu, kur dega meža zemsedze 200 m2 platībā, dzēšana ilga nepilnu stundu. Vakarpusē tika saņemts vēl viens izsaukums uz Stopiņu novadu, kur šoreiz dega meža zemsedze 4000 m2 platībā, ugunsgrēku izdevās likvidēt aptuveni četrarpus stundu laikā.

Agrā 2. jūlija rītā VUGD darbinieki steidzās uz Salaspils novadu, kur vienstāva ražošanas ēkā dega plastmasas granulas 30 m2 platībā, kas tika dzēstas gandrīz divas stundas. Toties 3. jūlijā vēlā vakarā Mārupes novadā dega šķūnis un atkritumi 60 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts aptuveni divu stundu laikā, vēsta glābšanas dienestā.

Nedēļas sākumā veikti arī cita veida darbi: Jūrmalā no ceļa braucamās daļas novākti divi koki, savukārt Siguldas novadā no ceļa braucamās daļas savākta eļļa, kas bija izplūdusi no vieglās automašīnas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.