Menu
 

Aizsprostota sūkņa dēļ Krievupē ieplūduši neattīrīti notekūdeņi

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Aizsprostota sūkņa dēļ Garkalnes novadā, Krievupē ieplūduši neattīrīti notekūdeņi, vēsta Latvijas Radio.

Kāds Garkalnes vietējais iedzīvotājs pirms Jāņiem esot atklājis, ka Krievupē pa cauruli gāžas neattīrīti notekūdeņi un ziņojis par to Valsts vides dienestam (VVD). Viņš norādījis, ka dienesti esot rīkojušies pārāk kūtri upītes pasargāšanā, bet cilvēki nav informēti, ka peldoties paši savās fekālijās.

Krievupītes krastā izvadīta pašvaldības SIA "Garkalnes komunālserviss" attīrīšanas iekārtu caurule. Nav zināms, kad īsti un cik ilgi notekūdeņi Krievupē ieplūduši, bet līdz ar vides inspektora ierašanos komunālais uzņēmums esot operatīvi reaģējis, atsūknējot šķidrumu netālajās ietaisēs, vēsta Latvijas Radio.

"Garkalnes komunālserviss" vadītājs Harijs Lieljuris uzskata, ka trauksme par kanalizācijas ieplūšanu Krievupē ir krietni pārspīlēta. Viņš Latvijas Radio norāda, ka "sūdi kā tādi ārā nevar iznākt. Tas ir pārstrādes produkts, kas nāk ārā."

Liejuris skaidroja, ka daudzdzīvokļu mājās cilvēki esot vieglprātīgi noskalojuši kanalizācijā dažādus priekšmetus, kas aizsprostojuši sūkni. Tas apstājies, un notekūdeņi plūduši tieši upē.

VVD nekādus pārkāpumus Garkalnē neesot konstatējis. Kā stāsta inspektors Kalvis Avotiņš, pašvaldības kompānijai par labu runā tas, ka notikusi avārija, nevis kāda ļaunprātība. VVD ir pārliecināts, ka atkārtotu noplūžu nav bijis un upīte pati ar piesārņojumu tiks galā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.