Menu
 

Olaines pagastā un Siguldā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus par ugunsgrēkiem Pierīgā: Olaines pagastā un Siguldā bijis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, savukārt Jūrmalā deguši atkritumi, automašīna un dārza māja.

4. jūlija pēcpusdienā ugunsdzēsēji devās uz Rītupes ielu Jūrmalā, kur dega atkritumi 2 m2 platībā, tāpat 6. jūlija rītā Tallinas ielā Jūrmalā dega atkritumi 2 m2, taču šie atradās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā. Abi ugunsgrēki ātri vien likvidēti, informē glābšanas dienestā.

Sestdien pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Pulkveža Brieža ielu Siguldā, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu ēkai deg jumts un jumta pārsegums 160 m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika dzēsts aptuveni trīs stundas.

Vēl tās pašas dienas pēcpusdienā Talsu šosejā Jūrmalā dega vieglā automašīna 0,5 m2 platībā, taču tā nodzēsta pirms VUGD darbinieku ierašanās, savukārt Babītes ielā Jūrmalā dega dārza māja 16 m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšana aizņēma vairāk nekā divas stundas, norāda glābšanas dienestā.

Naktī uz 7. jūliju tika saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divas dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas, kā arī pastāv liesmu izplatīšanās draudi uz tuvā esošajām trim citām dzīvojamajām mājām. Vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji veica šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus, kurus apgrūtināja ūdens ņemšanas vietu trūkums un tas, ka ēkās uz glābēju ierašanās brīdi jau dega ar atklātu liesmu. Aptuveni pēc pusotras stundas ugunsgrēka izplatību izdevās ierobežot un tajā dega divas divstāvu dzīvojamās mājas, katra 160 m2 platībā, un saimniecības ēka 150 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt trīs pāris metru attālumā esošās dzīvojamās mājas. Līdz pēcpusdienai ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā vēsta glābšanas dienestā, vēl svētdien pēcpusdienā VUGD darbinieki devās uz Vārpām Baldones pagastā, kur dega neapsaimniekota saimniecības ēka 0,5 m2 platībā, savukārt vēlā vakarā Stacijas ielā Olainē dega atkritumi 2 m2. Abi šie ugunsgrēki ātri vien likvidēti.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē tika veikti arī cita veida darbi. Tika saņemti 15 izsaukumi par nolūzušiem kokiem Pierīgā, kurus bija nepieciešams novākt no ceļa braucamās daļas. Ceturtdien Ķemeru ielā Jūrmalā no koka tika nocelts kaķis, kas atdots saimniecei. Kā ziņots iepriekš, sestdienas vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Saulkrastiem, kur, kā informēja aculiecinieks, jūrā cilvēks sauca pēc palīdzības. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka jūrā apmēram 50 metrus no krasta atrodas divi cilvēki un saviem spēkiem netiek krastā, jo bija spēcīgi viļņi. Glābēji abus cilvēkus izglāba un nogādāja krastā. 





atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.